California's - Caviastal Jewelz

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Onze Cavia's
ZEUGEN
BEREN
.
GLADHAAR

Wat is California?

California is een prachtige tekening die voor het eerst werd gezien op cavia's in Peru. Zij werden in 2012 naar Europa gehaald door Nelles Ruppert en Christian Koch. Uitgebreide informatie hierover is te vinden op de website van Van Barnim.
Ik ben er trots op deze prachtige dieren sinds januari 2014 in mijn stal te hebben!

Kenmerkend voor de California tekening is het donkere masker, de donkere oren, benen, voeten en voetzolen.
Het masker moet ter hoogte van de ogen beginnen en de neus ovaal omvatten zonder de ooghoeken te raken. Het moet duidelijk begrensd en mooi rond zijn.
De benen moeten zo hoog mogelijk gekleurd zijn. De aftekening is mogelijk in zwart, choco, slate, lilac en beige en varieert afhankelijk van de lichaamskleur.
De lichaamskleur kan elke bekende kleur zijn, waarbij duidelijk mag zijn dat wanneer de lichaamskleur en de kleur van de tekening hetzelfde zijn, de tekening niet zichtbaar is.
De California tekening is in koude maanden intenser dan in warme maanden.

.
Kaatjes Foto-topics

De California cavia's zijn in mijn stal geintroduceerd in een samenwerkingsverband met Kaatjes Aristo Caafjes, onder de naam Aristo Jewelz.
De samenwerking wat betreft het fokken is inmiddels beƫindigd, maar er zullen nog regelmatig nestjes uit mijn stal gaan logeren in het Kraamresort van Kaatje, waar ze tot op het bot verwend worden.
Kaatje maakt hier prachtige fototopics van. Ook alle topics van de Aristo Jewelz zijn uiteraard bewaard gebleven.

Klik op de foto hieronder om deze prachtige foto-topics te bekijken!

...
 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu